Beleidsplan en huisregels

Beleidsplan en huisregels

Kinderopvang Lien! is een kleine organisatie met 4 groepen op 3 locaties. We hebben 2 kinderdagverblijf locaties van 0 tot 4 jaar en een BSO locatie met een groep van 4 tot 13 jaar en een BSO groep van 8 tot 13 jaar.

De opvang vindt plaats in verticale groepen, dat wil zeggen dat er kinderen van verschillende leeftijden in 1 groep opgevangen worden.

Onze locaties zijn te vinden in Vlissingen. Alle locaties zijn goed bereikbaar voor ouders en centraal gelegen om met de kinderen op pad te gaan. We zitten vlak bij het strand, het bos en verschillende speeltuinen.

De kinderen krijgen bij ons de ruimte om op hun eigen manier te ontwikkelen, bij ons leren kinderen spelenderwijs nieuwe vaardigheden, maken ze nieuwe vriendjes en hebben ze vooral heel veel plezier! Zo zijn ze klaar voor de wereld van vandaag en morgen.

Dit alles gaat natuurlijk in overleg met de ouders. We bieden volop activiteiten die ruimte bieden voor ontwikkeling en speelplezier. We zorgen er voor dat thema’s en activiteiten aansluiten op de belevingswereld van de kinderen.

We nemen jullie graag mee voor een kijkje in ons beleidsplan. Daarin vertellen we over onze visie en over onze werkwijze bij kinderopvang Lien!

Mochten er nog vragen zijn over dit plan of iets anders dan horen wij dat natuurlijk graag!

Beleidsplan

Bekijk hier het beleidsplan

Ruilen van opvang dagen is toegestaan, mits er ruimte is op de groep en u dit minimaal 1 week voor de betreffende datum aan ons doorgeeft via ons e-mailadres. info@kinderopvang-lien.nl
Ruilen mag tot een maand vooraf en een maand achteraf de afgemelde dag. Het ruilen van feestdagen is niet toegestaan.

U kunt extra opvang aanvragen via info@kinderopvang-lien.nl. Extra opvang is alleen mogelijk wanneer er ruimte is op de groep en er voldoende pedagogisch medewerkers beschikbaar zijn.

Mocht uw kind ziek zijn mag hij/zij deze dag inhalen wanneer u dit minimaal 1 dag van tevoren telefonisch afmeldt (voor 18.00uur). Het inhalen mag dan binnen 2 weken mits er voldoende ruimte is op de groep. Mocht er geen ruimte zijn, komt deze dag te vervallen.
Ziekmelden graag altijd via de telefoon of app, zo weten de pedagogisch medewerkers dat uw kind niet naar de opvang komt.

Wij zetten uw kind graag in het zonnetje op hun verjaardag. We hebben een voorkeur voor een verantwoorde traktatie, in ieder geval geen snoep. Als u wilt weten hoeveel kinderen en pedagogisch medewerkers er aanwezig zijn, kunt en een mailtje sturen naar info@kinderopvang-lien.nl

Een kind dat ziek is, voelt zich thuis en in uw nabijheid het meest op zijn gemak. Omdat de pedagogisch medewerkers erg betrokken zijn, kunnen zij goed inschatten wanneer een kind zich niet lekker voelt en naar huis moet. Als u hierover een telefoontje krijgt willen we u dan ook vragen om zo snel als mogelijk uw kind op te halen.
Kinderen met bijvoorbeeld koorts, diarree, overgeven of huidinfecties dienen thuis gehouden te worden ook i.v.m. besmettingsgevaar naar de andere kinderen of pedagogisch medewerkers. Soms mag een kind wel komen wanneer het bijvoorbeeld al behandeld word en de plekken af te plakken zijn zoals bij krentenbaard.

In principe geven wij geen medicatie aan kinderen tenzij dit door een arts is voorgeschreven. U kunt aan 1 van de pedagogisch medewerkers om een medicatieformulier vragen. Hiermee geeft u toestemming aan ons, om het medicijn om een juiste manier toe te dienen. Medicatie dient altijd in de originele verpakking mee gegeven te worden, voorzien van naam en datum.
Wij geven geen koortsverlagende medicijnen aan kinderen.

Zowel voor kinderen als voor ouders kan het afscheid nemen moeilijk zijn. Afscheid nemen is wel heel belangrijk. Zeg dus altijd dat u weg gaat maar dat u later op de dag ook weer terug komt. Het is belangrijk om het afscheid kort te houden, maar wel duidelijk te zijn. Soms gaat dit gepaard met een traan maar de pedagogisch medewerkers zullen uw kind direct weer troosten. Dit zorgt ook weer tussen een betere band tussen het kind en de pedagogisch medewerker.

Om te voorkomen dat er spullen van uw kind kwijtraken of door andere kinderen gebruikt worden is het verplicht om alles te labelen. 

Denk hierbij aan de naam van uw kindje op het poederdoosje, de fles, jas, schoenen, knuffels, en slaapzak. Vergeet ook niet het speentje van uw kind te labelen. Tip: www.goedgemerkt.nl

Luiers, luierdoekjes en billen crème zijn bij de prijs inbegrepen. Wij maken gebruik van het kruitvat huismerk. Mocht uw kind een allergie hebben voor 1 van deze producten vergoeden wij geen ander merk.

Fles voeding zit niet bij de prijs inbegrepen. Wilt u deze in speciaal daarvoor ontworpen poederdoosjes meegeven voorzien van naam? We ontvangen deze graag met 1 extra reserve voeding. Fruit, brood, koekjes enzv zitten wel bij de prijs inbegrepen.

Zou u voor ieder kind een setje reserve kleding mee willen nemen in een tasje voorzien van naam

Wanneer er iemand anders buitenom de afgesproken persoon(en) uw kind komt ophalen dient u dit vooraf aan ons door te geven.
Onze reguliere openingstijden lopen van 7.00u tot 18.00u. Kinderen die alleen in de ochtend komen dienen voor 12.30u opgehaald te worden.

Kinderen die alleen zijn aangemeld voor de middag dienen pas na 12.30u gebracht te worden. Tussen 11.30-12.15u zitten wij aan tafel voor de lunch, voor de rust op de groep is het dan niet toegestaan om kinderen te brengen of halen.

We willen u vragen om echt op de afgesproken tijden te komen. Wij mogen namelijk echt niet meer dan 16 kinderen opvangen.

De factuur wordt rond de 21ste van de maand verzonden, u heeft 8 dagen om te betalen. Automatisch incasso’s worden rond de 25ste van iedere maand uitgevoerd.

We hanteren een opzegtermijn van 1 maand. Opzegging ontvangen we graag via de mail. Info@kinderopvang-lien.nl